Разширяват екипа на приемната грижа в Търговище

12:40, 19 окт 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище провежда конкурс за подбор на специалистите, които ще бъдат включени в областния екип на проект  „Приеми ме 2015“, който разширява дейността си от 1 ноември в общините Попово и Антоново. На 21 октомври ще бъдат проведени интервюта  с одобрените по документи  7 кандидати от общо 18 желаещи. Останалите не отговарят на условията за заемане на длъжността социален работник и началник-екип, тъй като нямат изисквания професионален опит от 3 години в дейности по закрила на детето. Списъците на допуснатите и недопуснати кандидати са публикувани в сайта на Община Търговище.

Проектът „Приеми ме 2015“ стартира на 1 декември миналата година. Община Търговище  бе одобрена като партньор на Агенцията за социално подпомагане, която е конкретен бенефициент по проекта. Първият му етап приключва в края на октомврии. Сега социалната услуга по проекта се предоставя само на територията на община Търговище и включва 54 приемни семейства, в които са настанени   66 деца. Общият брой на утвърдените семейства за приемна грижа в общината е 68.

Вторият етап от реализацията на проекта ще продължи до 31 март 2018 г. и вече ще включва съседните Попово и  Антоново. Предвижда се приемната грижа да се осъществява в 69 семейства, с настанени в тях деца от областта. Общият брой на утвърдените семейства за услугата в региона, към 30 юни тази година е 92.

В разширения областен екип по приемна грижа ще участват началник-екип и 7 социални работници, заедно с администратор от Община Търговище и  счетоводител. Един от социалните работници ще бъде с изнесено работно място в Попово. Досега екипът включваше само 4 социални работници, заедно с администратор и счетоводител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама