Оставиха в ареста таксиджия превозвал мигранти

14:00, 19 окт 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Окръжен съд Стара загора за 29-годишния Митко Лалов. Мярката бе гледана след протест на Районна прокуратура Стара Загора срещу решението на Районния съд от 14 октомври за мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 2000 лева.

Митко Лалов е  привлечен като обвиняем по бързо производство за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1,т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

На 11 октомври 2016 г. на автомагистрала „Тракия“, на 205-я км в землището на Стара Загора, в посока към  София,  се движел таксиметров автомобил  „Дачия Логан“, управляван от Лалов. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът предприел спиране и бил задържан от патрулиращите служители на МВР.

При последвалия оглед е установено, че в таксиметровия автомобил пътували 12 лица от афганистански и пакистански произход,  между които дете, ненавършило 16-годишна възраст. Те влезли  в България без документи за самоличност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама