В понеделник отварят бул."В. Априлов", улица "Гладстон"-готова до 20 дни

14:01, 19 окт 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В понеделник ще бъде отворен изцяло булевард „Васил Априлов“. За тази цел в събота и неделя се предвижда затваряне на пътната артерия от улица „Любен Каравелов“ до улица „Войнишка слава“ за полагане на последния пласт от асфалт, което ще блокира достъпа до улица „Пещерско шосе“. Това каза пловдивският кмет Иван Тотев, цитиран от Радио Пловдив.

До 20 дни ще приключат ремонтните дейности и по улица „Гладстон“, което ще даде възможност за свързване на пътната връзка между „Васил Априлов“ и булевард „Руски“. 

Иван Тотев допълни, че заради полагане на канализационни тръби, предстои цялостното затваряне на „Коматевско шосе”. На втори етап ще се асфалтира първият участък от кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски” до Филкаб. Следващият месец стартира и изграждането на пътя пред „Остромила” – отсечка от 2 километра, която е на стойност 2 милиона лева.

През следващата година започват отчуждителните процедури по улица „Копривщица“. Целта е през втората част на годината да стартира  изграждане на мост, който ще прави връзката с булевард „България“. Това е най-големият проект до края на мандата, увери Иван Тотев.

Градоначалникът допълни още, че ще се търси държавно финансиране за реализиране на проекта „Модър-Царевец“. Той е на стойност 12 милиона лева. Сумата е непосилна за бюджета на Община Пловдив, обясни Тотев. Той подчерта, че идеята е да бъде изведен транзитния трафик от центъра на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама