НАП- Шумен организира срещи с ученици

15:20, 19 окт 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
НАП- Шумен организира срещи с ученици, съобщават от агенцията.

С началото на новата учебна година Агенцията за приходи поднови играта на електронната страница на образователния проект „Влез в час с данъците“, а до края на октомври служители от агенцията в Шумен ще подновят и срещите си с ученици от няколко училища в града. Средното общообразователно училище „Васил Левски“, ПГ по облекло, хранене и химични технологии „Проф.д-р Асен Златаров“, СОУ „Панайот Волов“ и СОУ „Йоан Екзарх Български“ са част от учебните заведения, в които ще бъдат изнесени часове за видовете данъци и осигуровки, които събира НАП, за електронните услуги, които предоставя Агенцията, за това как се контролира плащането на задължения и какво значи „дистанционна връзка с НАП“. Ще бъдат дискутирани и въпроси, които вълнуват по-големите ученици, които проявяват интерес към сезонна работа- разликата между трудов и граждански договор, кога и как се подава годишна декларация за данък върху доходите.

Как се възстановяват здравноосигурителните права, ако сте се завърнали от чужбина в България е темата на най-новия видео урок от подновените с началото на учебната година лекции на сайта на НАП.

До 24-ти октомври всеки ученик, регистриран на сайта на НАП www.vlezvchas.bg, може да изгледа и да спечели портативен говорител от Националната агенция за приходите.

Феновете на кампанията „Влез в час с данъците“ във Фейсбук вече са 16 000, а над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg.  Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди- дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Онлайн кампанията тази учебна година ще приключи през месец април. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама