Двойка от Добрич върти лаборатория за синтетична дрога в хотел в Кранево

15:53, 19 окт 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лаборатория за производство на синтетична дрога е разбита от полицията при специализирана полицейска операция в село Кранево, съобщава Областната дирекция на МВР в Добрич.

Около 17.20 часа на 17 октомври на международния път Дуранкулак – Варна, в района на село Кранево, служители на управлението в Албена подават сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. Водачът не се подчинява и продължава. Автомобилът е спрян на около 2 км преди Златни пясъци. В него са пътували криминално проявеният М. Ж. /36/ и 23-годишната Д. Н., и двамата от Добрич. В хода на проверката са открити наркотични вещества.

На следващия ден около 14.45 часа се проверена хотелска стая по ул. „Чайка” в село Кранево, където живеели двамата. Установено е, че стаята е използвана като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са 0,2 грама метаамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фунии. Иззети са още прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности бутилирани в съдове.



Около 17.30 часа на същата дата в хода на акцията е проверен и апартамент по ул. „Независимост” в Добрич, обитаван от криминално проявения Д. С. /42/. Там са открити 3,4 грама канабис. От жилището са иззети три лаптопа, таблет, мелачка за марихуана, пари в евро и щатски долари и метална каса. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

В акцията, проведена на 17 и 18 октомври, са участвали служители на областните дирекции на полицията в Добрич, Варна и Русе, както и на полицейските управления в Добрич и Албена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама