Осъдиха на пробация варненец, трошил чужди коли

16:23, 19 окт 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За противозаконно повреждане на чужди автомобили Районният съд във Варна наложи наказание пробация на 41-годишен мъж. Делото беше разгледано в бързо производство и приключи с постигнато днес в съдебна зала споразумение.

На 7 септември тази година подсъдимият, в нетрезво състояние, се спречкал с бившата си жена пред сградата, където тя живеела. Съседи забелязали грубото му държание и слезли пред входа с цел да окажат помощ и да предотвратят разрастване на конфликта. Те издърпали подсъдимия и го съборили на земята. След като се изправил, той отишъл на неохраняемия паркинг пред блока и последователно нанесъл повреди на два случайно паркирани там автомобили.

Ядосан от съседската намесата и под влияние на употребения алкохол, мъжът се хванал като опора за стълб от уличното осветление и с крак счупил стъклото на багажника на „Фолксваген Пасат“.  Веднага след това той се качил върху тавана на паркирано в съседство „Пежо“, вследствие на което купето му се огънало.

Според назначената по делото експертиза нанесените щети за собствениците на колите възлизат общо на около 600 лв. Към момента те са им възстановени. Районният съд наложи на 41-годишния подсъдим наказание „пробация” за срок от една година и половина при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. В негова тежест са и направените по делото разноски. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама