В 15 секции в област Добрич ще се гласува машинно

16:30, 19 окт 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 15 са секциите в област Добрич, къдетго ще се гласува машинно, съобщават от областната администрация. Най-много – 11, те са в областния център Добрич, а в общините Балчик и Генерал Тошево - по 2 секции.

Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за национален референдум на 6 ноември 2016 г., Областният управител Детелина Николова, съобразно вменените ангажименти на институцията, следи стриктно за изпълнението на задачите в изборния процес, съгласно хронограмата, приета с Решение на ЦИК, както и указанията на Министерски съвет.

Главният секретар на Областна администрация Румен Русев раздаде по график, в определения срок, предварителните избирателни списъци на упълномощени представители на осемте общински администрации. Предадени са също 1600 бр. удостоверения за гласуване на друго място и 80 бр. публични регистри за издадените удостоверения. Предстои общините да получат още: 800 бр. бели торби /чували/ за съхранение на изборните книжа за изборите за президент и вицепрезидент и 400 черни торби /чували/ за съхранение на материалите за национален референдум. От Областна администрация своевременно са разпределени и предадени и 800 бр. кутии за отрязъци с номерата на бюлетините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама