Рочата ще полага поправителен труд 2 години заради псувните по бургаски полицаи

16:38, 19 окт 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Харалампиев-Рочата се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата по обвинението за хулиганство спрямо бургаски полицаи, съпроводено със съпротива и извършено с изключителен цинизъм и дързост. Това става ясно от решение на Бургаския районен съд.

Рочата се признава за виновен за това, че около 23.50 часа на 12 април тази година до около 00.20 часа на следващата дата в ж.к. „Възраждане“ и в сградата на Първо Районно управление на полицията, в условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу органи на властта - служители на Първо РУ и Сектор „Пътна полиция“ в Бургас.

26-годишният мъж, криволичейки с автомобила си „Мазда“ по пътното платно в комплекс „Възраждане“, спрял пред полицейски автомобил на служители на Първо РУ. При извършената му проверка Димитър не изпълнил полицейските разпореждания, като отправил към полицаите обидни думи и направил опит да удари един от тях.

Служителите на реда предприели действия по задържането му, като подсъдимият оказал яростна съпротива на полицаите и посегнал да извади „мачете“. При задържането му в него е немерен и още един нож. Харалампиев бил отведен в сградата на Първо РУ, където продължил да псува и обижда по особено циничен начин полицейските служители.

Рочата използвал срещу полицаите изрази като „жени”, „мишки”, „пу**и”, „близачи на началниците”, „майка ви да е**”, „Ако искаш ме хвани за к**а”.

За такова престъпление Законът предвижда наказание до 5 години „лишаване от свобода“.

Признавайки вината си, Харалампиев отървава затвора. По подписаното от него и адвоката му споразумение с Районната прокуратура в Бургас съдът му налага наказание пробация със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационенн служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от две години;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години;

- поправителен труд с удръжки върху трудовото възнаграждение в размер на 15 % в полза на държавата за срок от две години, като времето, през което се изпълнява мярката, не се зачита за трудов стаж.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Рочата е стар познайник на полицията. Сочен е за близък до Митьо Очите.

Само ден след случая с полицаите той заедно със свой авер набиха италианския пицар Макс Салами пред неговия ресторант в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама