Двама шуменци с шампионски титли от Балканското първенство по ММА в Тирана

16:43, 19 окт 16 / Спорт 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама шуменци се завърнаха с шампионски титли от Балканското първенство по ММА, което се проведе в Тирана, Албания. Това съобщи треньорът им Калоян Колев.

При кадетите Виктор Иванов в категория 65,5 кг.  преодоля двама съперници и стана балкански шампион.



„В първия мач се изправи срещу грък, но го отказа с ключ още в първата минута на първи рунд. Във втория двубой излезе срещу един физически доста силен българин, който Виктор преодоля в три рунда.

При мъжете Здравко Димитров на 65,5 кг. убедително спечели първата си среща срещу един италианец. На финала се изправи срещу местен албанец, който бе подкрепян от цялата зала. До вторият рунд губихме срещата, но третия го измъкнахме след много убедителна игра на Здравко, постигайки пълно преимущество на съперника си. Победихме го с 2:1 съдийски гласа. Получи се страшен финал и една много изстрадана победа”, коментира Калоян Колев.



От Балканското първенство е отсъствал шуменският състезател Ростислав Райчев, който се готви за Европейското в Прага, Чехия на 22 ноември.

Българският национален отбор по ММА завоюва общо 13 златни, 8 сребърни и 1 бронзов медала от провелото се в Албания първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама