Създават доброволни отряди в общините

18:50, 19 окт 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща за популяризиране създаването на доброволни формирования в общините се проведе днес в Областна администрация Хасково. „Към момента на територията на Област Хасково има доброволни формирования в 4 общини- Харманли, Маджарово, Тополовград и Свиленград.

При кризи и бедствия тези структури са изключително полезни, а както показа практиката това лято, по време на големите пожари, доброволните групи са и много ефективни“, заяви заместник областният управител Валентин Ангелов.

Според последните законови изменения, доброволни формирования трябва задължително да има във всички общини с население до 25 хиляди жители, съобщиха експертите от РД ПБЗН. Те разясниха пред представителите на общините правата и задълженията на участниците във формированията, привилегиите, които имат право да ползват, заплащането, обезпечаването на тези отряди с техника и лични предпазни средства  и др.

До първи януари 2018 година доброволните формирования трябва да бъдат създадени. За общините от ранга на Хасково и Димитровград, съществуването на подобен род структури е препоръчително. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама