Единодушно избраха нов председател на Общински съвет-Родопи

19:05, 19 окт 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в „Родопи” избра нов председател. Запрян Янков от ГЕРБ оглави местния парламент. Това се случи с 25 гласа "за" от 27 присъстващи. Пет месеца работата на съветниците беше блокирана заради липсата на председател.

„Благодаря за подкрепата. Обещавам да работя в интерес на жителите на Община „Родопи”. Отговорността, която поемам, е голяма. Аз съм отборен играч и ще играя заедно с отбора на Общинския съвет за развитието, просперитета и подобряване качеството на живот в Общината. Аз самия съм роден, израснал и живея в Белащица и познавам добре местните проблеми”, заяви след гласуването Запрян Янков.

Промени има и в състава на заместник-председателите на Общинския съвет. Поста си запазва Валентина Хаджиева. За заместник-председатели са избрани Ренгинар Мустафова и Ангел Рахов. По време на сесията бяха направени промени в СО „Спектър” ЕАД. От поста си е освободен изпълнителният директор Милко Бакалов и един от членовете – Чавдар Димитров. Съветниците промениха и структурата на общината. Това ще позволи да се назначи нов заместник-кмет. Мястото ще се заеме от бившия заместник-областен управител Владимир Маринов от АБВ. Той ще има ресор „Образование, култура, религия”.

Новото мнозинство в Общинския съвет се състои от 17 от общо 29 съветници от ГЕРБ, АБВ, Народен съюз и ДПС, след като подкрепата си оттеглиха двамата земеделци на Петя Ставрева. Различията за първи път се повиха, когато поискаха продажбата на част от парка в центъра на Крумово, с което всички останали партньори не се съгласяваха. Второто разминаване беше в неодобрението ни на управлението на СО "Спектър", която беше поверена на тях.

"По повод влизането на съветниците на АБВ в мнозинството ще припомня, че по време на миналия мандат също подкрепяха управлението на Община "Родопи", подчерта кметът Пламен Спасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама