Цецка Цачева: Няма да допуснем България да се отклони от европейския си път на развитие

20:13, 19 окт 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В България има сили, които разчитат на колебанията на държавата по нейния път на европейска интеграция. Като президент, заедно с вицеадмирал Манушев, няма да допуснем България да се отклони от своя път на европейска интеграция, и ще продължаваме да работим за това страната да заеме своето пълноправно място в Европа, за което са се борили дедите ни". Това заяви пред стотици русенци кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева по време на представянето на двамата кандидати в града. 

На представянето присъстваха още зам.-председателят на партията и водач на предизборния щаб Цветан Цветанов, евродепутатът Мария Габриел, кметът Пламен Стоилов, областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев, русенските депутати от партията Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов.



Цветан Цветанов обяви, че тандемът Цецка Цачева и Пламен Манушев са най-достойната кандидат-президентска двойка, която ще продължи линията на управление на политическата сила. В обръщението си към присъстващите той подчерта, че вицеадмирал Пламен Манушев е натрупал 40-годишен неоспорим опит в армията, което го прави стожер на сигурността в страната, а Цецка Цачева притежава ценните качества да обединява, да бъде балансьор и да се вслушва в рационалните идеи.



„Президентът олицетворява единството на нацията. То може да се постигне само с диалог в името на по-доброто бъдеще на България”, заяви Цачева и се обяви за балансирана и активна външна политика основана на националния интерес. „С усилия начертахме пътя на България в Европейския съюз и НАТО и членството ни там е без алтернатива”, категорична бе Цачева. Тя обърна внимание и върху нуждата от добре работеща съдебна система, достъпни и прозрачни държавни институции в полза на гражданите, за да се възстанови усещането за справедливост в хората.

Пламен Манушев припомни военните подвизи на русенските военни през славните битки от близкото минало, и благодари за продължаващата подкрепа на всички русенци. 



По време на мащабното събитие на площада пред сградата на Община Русе присъстващите се насладиха на изпълненията на Веселин Маринов, трио „Сопрано”, ансамбъл „Българе”, група „REWIND”, Любо Киров, трио „Уникалните гласове”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама