Община Тервел с одобрен проект по оперативна програма „Храни”

07:34, 20 окт 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази зима нуждаещите се от подпомагане в ежедневието от Община Тервел ще получават безплатен топъл обяд през всеки работен ден в периода от ноември т.г. до април на следващата година, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Община Тервел, чрез своите специализирани звена за социални услуги, ще приготвя ежедневно, всеки работен ден от месеца топъл обяд за общо 100 души , които се нуждаят от подкрепа в ежедневието - възрастни и деца от различни населени места. Лицата ще получават допълнителна подкрепа под формата на консултиране и съдействие за  възможността да ползват социални и публични услуги, предоставяни от Община Тервел, нейните звена и партньори. Конкретните потребители на услугата от Тервел и селата в Общината ще бъдат определяни след предоставяне на информация от Дирекция „Социално подпомагане“ в Тервел за съответствието на желаещите да бъдат подпомагани с топъл обяд  или идентифицирани от общината лица с правилата за допустимост на целевите групи по Операция „Осигуряване на топъл обяд“. Общината ще доставя хранителни продукти за приготвяне на обяда от доставчици, на които по законосъобразен начин е възложена доставка на хранителни продукти и ще извършва кулинарната обработка на продуктите в кухненските блокове. Сготвената храна ще се пакетира и разнася на потребителите на услугата със специализирани транспортни средства на общината. Потребителите ще бъдат посещавани от специалисти от Община Тервел, които ще им предоставят съпътстващи услуги – консултиране и съдействие.

Финансирането е по одобрен общински проект по Оперативна програма „Храни”.

Община Тервел предлага и услугата „Домашен патронаж” в Тервел и в селата Коларци и Нова Камена. Обхванати са повече от 240 възрастни хора, които заплащат месечна такса от 40 лева.Общината дофинансира приготвянето и разноса на храната. Допълнително, двата филиала в селата Коларци и Нова Камена, приготвят храна и за детските и учебните заведения в районите си.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама