Представят „Най-ръкоделният град“ в сливенската зала „Май”

07:45, 20 окт 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представянето на книгата „Най-ръкоделният град” ще се състои тази вечер от 17.30 часа в зала "Май", Автори на книгата са Димка Илиева - етнограф в Регионалния исторически музей в Сливен и Николай Димов. Изданието е финансирано от Общинския фонд „Култура”.

„В „Най-ръкоделният град“ са представени онези знакови занаяти в Сливен, които в най-пълна степен могат да бъдат илюстрирани чрез запазените във фондовете на музея движими културни паметници. Светът на отделните браншове е показан такъв, какъвто го е програмирала и формирала величавата Възрожденска епоха, в която художествената форма, детайли и цветове се отличават с една мъжествена строгост и овладяност”, споделя авторката.

Книгата има за цел да популяризира съхраненото културно наследство, да помогне на читателите да се запознаят с неговите особености, както и да надникнат в тайният и загадъчен свят на старите занаятчийски работилници.

Събитието е част от празничните прояви на Община Сливен по повод Димитровден. Съорганизатори са Регионален исторически музей и Обществен дарителски фонд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама