Преглеждат за остеопороза в Стара Загора

08:52, 20 окт 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прегледи за измерване на костната плътност ще има днес в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора. Те са по повод Световния ден на остеопорозата.

Кампанията в Стара Загора ще се проведе от 13,30 до 16,30 часа в сградата на РЗИ на ул. „Стефан Караджа“ 10. Тогава ще се правят и прегледите за измервания на костна плътност и телесен състав.

Фокусът на Световния ден на остеопорозата – 20 октомври, през 2016 г. е насочен към рисковите фактори, които всеки трябва да познава, за да си осигури живот без остеопорозни фрактури.

Кампанията, провеждана в цял свят под егидата на Международната фондация по остеопороза, цели популяризиране на ранната профилактика на заболяването, което засяга всяка трета жена и всеки пети мъж над 50 години, водейки до тежка инвалидизация, зависимост от грижите на другите и дори смърт. За целта са издадени информационни материали – постери, брошура за пациенти, факти и данни с илюстриране на най-често срещаните рискове, които са преведени на български език и се разпространяват от Асоциация „Жени без остеопороза“, член на Международната фондация по остеопороза.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама