За пореден път: Възрастна жена даде пари на измамници

09:56, 20 окт 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера в ОДМВР- Русе в 13.30 часа е получен сигнал за извършена измама. На 19 октомври, към 08.30 часа, на стационарния телефон на 84- годишна жена се получило входящо обаждане, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената чула непознат мъжки глас да обяснява, че е Георги Георгиев - полицай от Трето РПУ - Русе, че полицията разследва група измамници, които се подслушват от тях и всеки момент тези измамници ще й позвънят.

"Полицаят" й казал, че трябва да съдейства на полицията за залавянето на измамниците, като окаже пълно съдействие и им даде всички възможни пари за да могат бандитите да бъдат заловени с парите, в противен случай нямало да има доказателства за измамната дейност на бандитите.

По указание на Георгиев жената му дала адреса си и номера на мобилния си телефон, като двамата водили интензивна комуникация до последно. Последвало обаждане на стационарния телефон на жената, като непознат мъж започнал да я заплашва, че ще я убие, че ще я заколи за да й вземе бъбреците ако не му бъдат дадени 15 000 лева.

В дамска чанта тя поставила пари - 1000 евро от банкноти по 50 евро; 338 долара (банкнота от 100 долара, другите по 20, по 10 и по 5 долара); около 300-400 лева и бижута, след което пуснала чантата през прозореца на къщата си, но се отдалечила от прозореца за да не пострада при евентуалната престрелка между полицията и организираната престъпност.

По указание на полицая отишла до банка, откъдето изтеглила сума в размер на 3000 евро. 2700 евро от тях поставила в кош на улицата. Отново по указание на "полицая" отишла и в друг клон същата банка, но там не можала да изтеглила суми поради намеса на полицията. По случая е образувано досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама