Омбудсманът отчете 60% повече решени жалби за година

10:35, 20 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двойно са се увеличили жалбите, подадени от гражданите до омбудсмана. Само за година, откакто Мая Манолова заема поста, те са 10 501 броя. 8784 от тях са разрешени успешно, което е 60% повече спрямо предходната година, отчете Манолова в ефира на БНТ.

По нейните думи най-много жалби постъпват срещу доставчици на обществени услуги и срещу монополни играчи.

Според нея има и по-значими резултати по отношение и на редица инициативи, като например падането на ДДС върху дарените храни. Битката срещу колекторските фирми също постигна резултати, каза още омбудсманът.

„Като омбудсман съм много по-полезна, сама определям дневния си ред, без да се съобразявам с партийни директиви. Днешният ден е важен за мен“, каза тя по повод една година от стъпването й в длъжност.

Относно промените в Изборния кодекс, според омбудсмана се приемат текстове, които имат конституционен проблем. Манолова попита с какво българите, живеещи на територията на Европейския съюз, са различни от тези, живеещи в други държави по света, след като парламентарната правна комисия реши ограничението от 35 секции да отпадне само на територията на Съюза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама