Въвежда се забрана за паркиране по тротоарите в Търговище

11:33, 20 окт 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забранява се движението и паркирането на пътни превозни средства по тротоарите и детските площадки в община Търговище. Тази промяна е записана  в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за организация и безопасност на движението.

С нея се допълва досегашният текст,  отнасящ се до забрана на движението и паркирането на моторни превозни средства по пешеходни зони, зелени площи, паркове и градини. Предвижда се санкциите за нарушителите да  бъдат от 50 до 200 лв., вместо налаганата глоба в размер на 20 лв. Тази и всички останали предложения за промяна на Наредбата за безопасност на движението са в резултат на настъпили законодателни промени.

Кметът на общината организира контрола, а нарушенията, както досега, ще бъдат установявани с актове от органите на Областна дирекция на МВР, от упълномощени служители на Общината, кметовете на населените места и други , определени със заповед на кмета.

Мотивите към проекта на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за организация и безопасност на движението в община Търговище  са публикувани в сайта на Общината и могат да бъдат разгледани от заинтересуваните ни съграждани. Те ще бъдат внесени за обсъждане и гласуване на сесия на Общинския съвет на   27 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама