Патриотите призоваха правителството да реагира на териториалните претенции на Турция

12:15, 20 окт 16 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриотичният фронт призова правителството и Министерството на външните работи да реагират незабавно и да покажат на управляващуите в Турция, че България не е част от някаква нова неоосманска империя, а защитава националния си суверенитет. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракчанаов от трибуната на Народното събрание по повод изказване на турския президент Реджеп Ердоган относно териториални претенции към страната ни.

„Изказванията на турския президент Ердоган от преди няколко дни, че турското етническо землище е не само Р Турция, а и Кипър, Алепо, Солун, Варна и Кърджали, не е първото изказване на турски държавник по подобен брутален начин за предявяване на претенции спрямо територии, които са част от други суверенни държави", каза Каракачанов.

По неговите думи изборният процес в Турция се организира несвободно, като се контролира от турското външно министерство и е в полза на един или друг политически фактор.

Относно изборните секции в чужбина патриоитите са категорични, че не трябва да се ограничават правата на българските граждани зад граница, а да се ограничи възможността за намеса на Турция във вътрешните дела на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама