Община Търговище учредява почетно отличие за дарители „Митрополит Андрей“

12:26, 20 окт 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Търговище ще учреди почетно отличие за дарители на името на Митрополит Андрей. Това съобщи кметът д-р Дарин Димитров в словото си по време на концерта, посветен на 80 години от издигането на храм „Свети Иоан Рилски" и 130 години от рождението на Нюйоркския Митрополит Андрей.

С почетната награда „Митрополит Андрей” ще бъдат отличавани благодетели, спомогнали за значими обществени каузи в различни сфери. По този начин се цели продължаване святото дело на митрополита, който е най-големият дарител на Търговище.

„Тази година Общинският съвет поправи дълбока историческа неправда и взе закъсняло във времето решение, Нюйоркският митрополит Андрей посмъртно да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин” на Търговище”, подчерта от сцената д-р Димитров. Той допълни, че едва ли някой друг във времето ще повтори неговото дело, но вярва, че ще има последователи, които да не забравят дома си и да милеят за Търговище и хората му.

По време на концерта ставрофорен иконом Славчо Проданов връчи специални благодарствени грамоти на дългогодишните дарители на храма и социалната трапезария към него, която отбелязва 20 години от откриването си. За активно участие и оказана съпричастност към инициативите на църквата грамота получиха кметът д-р Дарин Димитров и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама