Старозагорската опера търси съдействие от бизнеса

14:12, 20 окт 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдействие от бизнеса за осигуряване настаняването на нови артисти пристигащи от цял свят в трупата, поиска директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. На среща на Обществения съвет вчера, директорът се обърна с молба за съдействие към представителите на бизнеса и на неправителствените организации, заради разрастването на трупата и необходимостта от места за настаняване на новите артисти.

В писмото си Драганов обяснява, че за постигането на още по-големи успехи на Операта, трябва да се подобри състава на оркестъра и да се създаде балетна трупа, отговаряща на световните критерии за ниво и минимален артистичен състав. Интересът на артисти бил изумително голям – подадени са десетки заявления за участие в конкурсите за оркестранти и за балетни артисти от цял свят. Кандидатите са от всички точки на света – от САЩ, Австралия, Филипините, Япония, Бразилия, Италия, Франция, Великобритания, Русия, Португалия и др. Нивото е изключително високо- кандидатстват действащи артисти, повечето от които са със сериозна професионална биография и артистични солистични изяви на редица престижни международни сцени.

Предстои да бъдат назначени около 40 души оркестранти и балетни артисти, които ще дойдат от различни страни.  Осигуряването на жилища не е по силите на Старозагорската опера. Затова директорът моли за съдействие за настаняването на артистите, чрез предоставяне на ведомствени жилища безвъзмездно или поемане разхода за квартира на определени артисти за период от един творчески сезон.

Срещу това от Операта предлагат различни варианти за рекламно присъствие на фирмите във всички печатни рекламни материали – флайери, плакати, винили, програми на Старозагорската опера, във видео спотовете, присъствие на банер в сайта на Операта, както и специални предложения за популяризиране на тяхната дейност по време на спектакли и концерти.

По информация на topnovini.bg вече има бизнесмени, които са се отзовали на молбата и са предложили помощ.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама