Отмениха присъда и върнаха за ново разглеждане дело за опит за убийство в „Славейков“

16:02, 20 окт 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд отмени присъда, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство на Пламен Младенов, извършен през 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на Окръжния съд в града.

Пешев беше признат за виновен за това, че на 30 август 2005 г. в близост до бл. 68 на к-с „Славейков” направил опит умишлено да умъртви Пламен Младенов. Той го намушкал неколкократно с нож, като само неимоверните усилия на лекарите са спасили пострадалия от сигурна смърт. Самият нападател след престъплението е избягал и от тогава е в неизвестност.

Даниел Пешев е съден задочно и получава присъда от шест години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Той е осъден и да заплати сумата от 35 000 лв. като обезщетение за причинени неимуществени вреди на частния обвинител и граждански ищец Пламен Младенов. Постановената присъда беше обжалвана от частния обвинител и от защитника на подсъдимия.

Сега въззивният състав е стигнал да изводите, че по време на съдебната фаза на първа инстанция са допуснати съществени нарушения, които ограничават процесуалните права на всички страни в наказателното производство, а липсата на надлежни мотиви правят невъзможно да се провери правилността на атакувания съдебен акт. Апелативният съд счита, че тези нарушения са основания са отмяна на присъдата и връщаше на делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на Бургаския окръжен съд за тяхното отстраняване.

Срещу оправдателната част на присъдата, с която подсъдимият е оправдан по обвинението да е извършил деянието по хулигански подбуди, не е бил подаден въззивен протест от прокурора нито въззивна жалба от частния обвинител, поради което посочената част на съдебния акт е влязла в сила.

Решението не подлежи на касационно обжалване и протестиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама