ЦГМ ще „отвори“ данните къде се намира градският транспорт в реално време

17:01, 20 окт 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информацията за това къде се намират превозните средства от градския транспорт в София в реално време скоро ще бъде достъпна като "отворени данни“, пое ангажимент директорът на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Християн Петров по време на "Форум Градът", съобщава „Капитал“.

Петров обясни, че достъпна ще бъде и информацията за това колко места в синя и зелена зона са свободни. Първо обаче ще трябва да се направи системата, която ще събира информацията от зоните.

Относно транспорта в столицата ресордният зам.-кмет Евгени Крусев обяви, че проектът за поставяне на "умни" светофари трябва да приключи в началото на 2017 г. По думите му съоръженията ще работят на 160 кръстовища. Той не отрече, че бутоните за новите светофари на места не работят, а причината е, че уредбите все още не са свързани със системата за управление.

Той каза още, че от догодина отсечките от велоалеи, които сега са разпокъсани из целия град, трябва да бъдат обединени в обща мрежа.

Стана ясно също и че София ще може след време да се похвали със зарядни станции за електромобили, но схемата все още се разработва. В момента всеки електромобил може да получи от Центъра за градска мобилна безплатен стикер за паркиране в синя и зелена зона, без значение дали е регистриран в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама