Стартира училище за бъдещи майки и бащи в Търговище

17:55, 20 окт 16 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 двойки, бъдещи родители, ще преминат през петмесечната обучителна програма на “Асоциация НАЯ”, Търговище.

Програмата е организирана в 20 основни теми, предварително подготвени от лекари и психолози. Бъдещите родители ще имат възможност да зададат своите въпроси, касаещи периода на бременността на акушер-гинеколог, да обсъдят с педиатър вълненията около грижата за бебето, да споделят за своите преживявания, свързани с предстоящото раждане и след това.

„Появата на едно бебе може да бъде описана, както като най-очакваното, вълнуващо и красиво преживяване в живота на едно семейство, така и като най-трудното, тревожно и изпълнено със страхове събитие” разказа Мая Маркова, консултант в „Асоциация НАЯ” и допълни „Ето защо, нашият екип, идентифицира необходимостта от организиране на подобно Училище, което да послужи като „помощно средство”, не само на бъдещите майки, но и на бъдещите татковци, да открият и приемат своята нова роля в живота”.

Раждането на първото дете в семейството е свързано с много промени, с появата му се случва преразглеждане на някои вече установени правила на поведение и разпределение на отговорностите, категорични са специалистите и уточняват, че тези промени настъпват и с двамата родители, затова Училището ще ангажира едновременно и майките, и бащите.

Училището ще се осъществява под формата на групови срещи, веднъж седмично, с продължителност час и половина. Партньор е Младежки дом, Търговище, където любезно ще предоставят пространство за провеждането на срещите.

Предстоящата инициатива на „Асоциация НАЯ” e част от  тригодишен проект за превенция на насилието и злоупотребата с деца, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК” Швейцария. Той обхваща 10 общини на област Велико Търново и 5 общини на област Търговище. Партньори на търговищката неправителствена организация е Сдружение "Център Мария” - Горна Оряховица.

Желаещите да се включат в Училището за бъдещи майки и бащи, могат да получат информация в офиса на "Асоциация НАЯ". Организацията обяви и два телефона 

0601/62889 и 0879 606855.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама