Директорката на Английската гимназия пуснала слуха за местенето в СУ „Йордан Йовков“

19:27, 20 окт 16 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От директорката на бургаската Английска гимназия Милена Андонова са тръгнали слуховете за преместването на учениците в сградата на СУ „Йордан Йовков“ в комплекс „Изгрев“. Това твърдят родителите от Настоятелството на средното училище в писмо, адресирано до Цецка Цачева в качеството й на председател на Народното събрание, до министъра на образованието Меглена Кунева, до омбудсмана на републиката Мая Манолова и до редица други началници на институции. Чрез депешата родителите от СУ „Йордан Йовков“ изразяват притеснението си от местенето на техните деца в СУ „Добри Чинтулов“.

Милена Андонова била обявила на учителите в Английската гимназия, а те – на родителите, че от следващата учебна година ще се преместят в сградата на СУ „Йордан Йовков“, като това й било обещано лично от кмета Димитър Николов. Тази информация се потвърдила и от местните синдикални лидери на КТ „Подкрепа“ и КНСБ.

Родителите от СУ „Йордан Йовков“ възроптават срещу намеренията за преместване на децата им в друга учебна сграда. Те посочват редица аргументи как с всеобщи усилия и с нито един получен лев от Общината от 2008 г. насам са успели да превърнат школото в „Изгрев“ в конкурентоспособно. Според тях някой съвсем съзнателно цели да закрие СУ „Йордан Йовков“ и питат по какви критерии се избира училището, което трябва да бъде „разкостено“.

„С това писмо заявяваме, че учениците, учителите и родителите на СУ „Йордан Йовков“ не могат да бъдат така незаслужено „наказани“ – с преместване и закриване! Имаме сили, имаме куража, не ни липсва упоритост и ще отстояваме правото на съществуване на едно училище с 38-годишна история“ – пишат родителите.

С темата се заема и общинският съветник Георги Дракалиев. Към него са се обърнали учители от СУ „Йордан Йовков“ и родители на учащи там деца, които са силно разтревожени от слуховете за закриването на школото от следващата учебна година. По думите му, това напрежение е внесло смут сред учителския колектив, родителите и най-вече сред децата, което създава тревожна обстановка, пречеща на нормалното протичане на учебния процес.

Дракалиев е отправил официално питане до кмета Димитър Николов с три въпроса:

1.            Какво е становището на общинска администрация относно бъдещето на СУ „Йордан Йовков”?

2.            Подготвя ли се преместването на ГПАЕ „Гео Милев” в сградата на СУ „Йордан Йовков”?

3.            Обсъждан ли е вариант за закриване на СУ „Йордан Йовков”?

Официална информация от Община Бургас по случая засега липсва.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама