Баскетболистките на „Берое” оглавиха класирането в Адриатическата лига

09:04, 21 окт 16 / Спорт 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Женският баскетболен отбор на „Берое” Стара Загора излезе начело в група „А“ на Адриатическата лига след втора поредна победа в надпреварата. Отличното начало преди 2 седмици в Белград срещу „Партизан” беше затвърдено и при дебютната домакинска среща старозагорки, в която те спечелиха със 70-57 точки срещу словенския „Триглав”.

Серия от 7-0 за старозагорки беляза началото на двубоя, но гостите бързо изравниха при 9-9. Последва нова поредица от успешни атаки за „зелено-белите”, които се откъснаха с 25:14 след 10 минути. Разликата набъбна до 16 точки при 32:16, преди словенките да се окопитят и да съкратят пасива си до 7 точки на почивката.

В началото на третата четвърт момичетата от „Триглав” се доближиха само на 3 точки от своя съперник при 43:40, но серия от 12:2 за „Берое” на практика реши изхода от срещата преди началото на последната част. В нея двата тима играха равностойно, размениха си по 15 точки и фиксираха крайното 70-57.

Моник Рийд вкара най-много точки за победителките – 19, към които добави и 16 борби за внушителен „дабъл-дабъл“. По 13 точки за старозагорския отбор реализираха Мария Желязкова и Келиндра Закъри. Зорница Костова, Милена Томова и Ралица Нанева записаха по 8 срещу името си. За „Триглав” най-полезна беше Ребека Абрамович, която се отличи със 17 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама