Духова музика и мажоретки ще изпратят юбилейния влак Варна – Русе

11:28, 21 окт 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Духовият оркестър и мажоретният състав на Второ основно училище „Н. Й. Вапцаров“ ще изпратят утре сутрин юбилейния влак Варна – Русе. Атракционното пътуване по първата жп линия в България е по повод 150 години от въвеждането й в експлоатация. В него ще се включи и транспортният министър Ивайло Московски.

Съставът ще бъде теглен от парен локомотив, а в състава й е включен вагон от царската композиция на Борис ІІІ - „Корона експрес“. По време на пътуването юбилейната композиция ще спира на гарите Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Вятово и Музея на транспорта и съобщенията в Русе.

Строителството на жп линията започва едновременно от Русе и от Варна. Изграждането приключва със съединяването й в района на гара Каспичан. В тази връзка празникът ще бъде запечатан с откриването на юбилейни плочи във Варна, Каспичан и Русе. В Каспичан влакът ще бъде посрещнат с организирана от общината празнична програма, включваща възстановка на първото пътуване от 7 ноември1866 г.

Влакът потегля от Варна утре в 8,30 ч. Билетите за него бяха разграбени още в първия ден от продажбата. Пътуването до Русе е безплатно, като се заплащат само 50 ст. за запазено място. Връщането от Русе обаче е на редовна цена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама