Американски военни тропнаха хорце в бургаска детска градина (снимки)

11:50, 21 окт 16 / Любопитно 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители от Военноморските сили (ВМС) на САЩ се хванаха на хоро с малчуганите в бургаската детска градина „Моряче” в комплекс „Славейков”, след което запретнаха ръкави и започнаха да чистят и боядисват съоръженията и оградата в двора на детското заведение. Припомняме, че техният кораб „Маунт Уитни” (USS Mount Whitney) акостира на местното пристанище. Неговата визита е тридневна и е в изпълнение на плана за двустранно военноморско сътрудничество.

Чуждестранните гости споделиха, че са останали очаровани от посещението в детската градина. Много им е допаднала самата база. Благодариха за топлото посрещане и хубавата програма, която малчуганите им представиха.Те запечатаха визитата си с няколко снимки с децата.

„Обичаме България. Хората тук са фантастични. Град Бургас е много красив. Всички се държат много мило с нас. За повечето от нас това е първо посещение тук. Очаровани сме, тъй като нямахме никакви очаквания и сме изненадани доста”, каза капитан-лейтенант Бейкър.

Една от неговите колежки разказа, че не е слизала от кораба от един месец, а като цяло работи във ВМС от 4 години. Обича да пътува и да посещава различни места.

„Много се вълнуваме да сме тук. Харесва ни. Хареса ни и посещението в детската градина. Мисля, че децата са невероятни. Хареса ни танца, с който ни поздравиха. Беше много сладко”, посочи Кейти Майлс Брайънт.

Посещението на американските военни ще продължи с баскетболна среща между отбор на младежки спортен клуб „Делфин” – Бургас и отбор от USS MOUNT WHITNEY. Събитието ще се състои днес в зала „Бойчо Брънзов” от 14:00 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама