Жителите на "Западен парк" алармират за незаконна сеч и строеж на бараки

12:32, 21 окт 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на столичния квартал „Западен парк“ сигнализираха за незаконно изсичане на дървета там, както и строеж на бараки, с които се разширяват ромски къщи, съобщи БНР.

За да се избегне незаконната сеч, от администрацията на район „Красна поляна“ са обградили с огромни камъни целия „Западен парк“ в района на квартал „Факултета“.

По думите на районния кмет Иван Чакъров контролът е „доколкото смогваме, тъй като къщички могат да изникнат и за един ден“. Той отбеляза, че някои хора идват и правят землянки там, а от общината се опитват да ги ограничат с всякакви средства.

Един от начините, който използва администрацията на „Красна поляна“, е да не регистрира новодошлите роми в района, като по този начин те не получават нито социални помощи, нито всякакви привилегии, уточни Чакъров.

В началото на квартал „Факултета“ се намира и нерегламентирано сметище. За изчистването му обаче са необходими доста средства, каза кметът и допълни, че то трябва да се изчисти, „защото могат да тръгнат всякакви зарази, болести”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама