Ще строят нова сграда за Математическата гимназия

12:47, 21 окт 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна ще има нова сграда. Това съобщи кметът Иван Портних днес при първата копка на изграждането на закрита спортна площадка в двора на училището.

„С правителството работим активно за реализацията на тази идея. Очакваме подкрепа от 6 млн. лв., като при необходимост общината също ще осигури средства. Възпитаниците на гимназията носят много поводи за гордост на нашия град, затова заслужават най-доброто“, заяви Портних. По думите му развитие на идеята се очаква през следващата година, като все още се уточнява къде ще се строи.

Бъдещата постройка ще се планира за над 1300 деца и ще реши дългогодишен проблем между гимназията и Основното училище „Захари Стоянов“, които сега делят една сграда. Между ръководствата и училищните им настоятелства редовно прехвърчат искри поради недостига на помещения.

Закритата многофункционална спортна площадка ще бъде разположена на площ от около 400 кв. м, с височина около 5,5 м. Това ще осигури възможност за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама