В Пловдив разбиха канал за стоки менте на известни марки

15:09, 21 окт 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на ТД на НАП Пловдив от края на месец юли се осъществява пълен контрол при осъществяване на стоки, които са внос от Китай и Турция.  Проверяват се от 6 до 10 камиона на седмица. Още при първата съвместна проверка с органите на МВР се установиха стоки- дрехи и обувки, които представляват реплики на известни търговски марки. Същите са иззети, а спрямо търговеца са предприети мерки от компетентните правоохранителни органи. Наблюдението показва, че в резултат на това лицето е преустановило дейността си по този „.канал“.

На всички вносители, използващи този режим на доставки са възложени ревизионни производства за проследяване цялата верига и ценовите равнища на препродажба на стоките, като са предприети обезпечителни мерки за гарантиране дължимите данъци за разликата между обявяваната минимална стойност при вноса, до реалната пазарна

От юли тази година МВР, НАП, ДАНС и Агенция „Митници“, под ръководството на Междуведомствения координационен център на ГДБОП, изпълняват съвместни мероприятия и осъществяват засилен контрол на стоки. Започва и денонощен мониторинг на каргото от Китай и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама