Бургаска област на трето място по ниска безработица в страната

10:53, 22 окт 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Област Бургас се нарежда на трето място по ниска безработица в страната след София-столица и Варна. Това съобщи на пресконференция директорът на местното Бюро по труда Живко Янакиев. Данните се отнасят за месец септември, като тогава равнището на безработица в областта е 4.8 на сто. Спрямо същия месец на миналата година се отчита намаление с 1.2 процентни пункта.

В областен мащаб равнището на безработица за септември е най-ниско в общините Несебър (2.1 %) и Поморие (2.2 %). Под условната граница от 10 % са още Бургас (2.8 %), Приморско (3.9 %), Карнобат (4.8 %), Царево (5.3 %), Айтос (6.6 %), Созопол (6.6 %), Камено (7.0 %) и Малко Търново (8.0 %). В останалите общини равнището на безработица е по-високо. Спрямо месец август в Карнобат, Малко Търново и Руен се отчита спад в равнището на безработица.

8960 е броят на регистрираните безработни за месец септември в Бюрата по труда в Бургаско. Спрямо август е реализиран ръст от 604 души, който е характерен за този месец от годината, когато започват да се регистрират лица, работили през лятото на сезонни работни места в туризма. Сравнението през септември 2015 година показва значително намаление – с 2275 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама