Липенски извежда „Берое” в мача срещу „Левски”

16:20, 22 окт 16 / Спорт 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пламен Липенски води отбора на „Берое” днес в двубоя от XI-ти кръг на Първа професионална лига срещу „Левски”, съобщиха от футболня клуб. Мачът, който започва в  17.30 часа на стадион „Георги Аспарухов”, ще бъде ръководен от Станислав Тодоров  от Шумен.

Двубоят за „Берое“ пропускат контузените Давид Манга и Александър Василев. Всички останали играчи са на линия за срещата. През седмицата старозагорският отбор се раздели със своя старши треньор Александър Димитров, затова щафетата поема заместникът Липенски.

В изминалия X кръг „Берое“ загуби от „Ботев“ (Пловдив) с 3:4, а „Левски“ завърши 1:1 срещу ЦСКА-София. „Сините“ са лидери в класирането с актив от 24 точки, а „Берое“ заема седмото място с 13 точки.

Главен арбитър на срещата е Станислав Тодоров от Шумен, а негови помощници са  Диян Вълков от Варна и Александър Атанасов от Варна, допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Владимир Вълков и Боян Славков, и двамата от Пловдив. Мартин Димитров от Шумен е четвърти съдия, Александър Радовски от София е делегат на БФС, а оценка на съдийството ще постави Костадин Гергинов от София.

До този момент двата тима са се изправяли в 99 мача помежду си. „Берое“ е спечелил 20 от тях, равенствата са 27, а столичани са с 52 победи. Отбелязаните голове са 99-175 в полза на „сините“. Старозагорци имат 3 победи и 10 равенства в София от 49 мача срещу „Левски“.

Най-често срещаният резултат между двата тима е 1:1 (11 пъти), 10 пъти „Берое“ печели с 1:0, а „Левски“ побеждава 10 пъти с 2:1. За последно „Берое“ и „Левски“ играха един срещу друг в последния мач от миналия шампионат. „Зелените“ спечелиха с 2:1 след голове на Елиаш и Иво Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама