Електронна карта за многократно пътуване само за една линия искат бургазлии

07:37, 23 окт 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За въвеждането на електронна карта само за една линия, с която да се пътува многократно в градския транспорт на Бургас, настояват граждани.

Трима жители на жк „Меден рудник“ са изпратели писмо с предложението до Общинския съвет. В него те посочват, че при въвеждането на новите електронни пластики в автобусите е пропуснато да се въведе „Абонаментна карта на електронен носител“ като заместител на досегашните хартиени карти.

Електронните пластики в момента не заместват абонаментните карти и са изгодни основно за тези пътници, които сменят по няколко автобуса по различни линии или такива, които не използват често градския транспорт, пишат вносителите на искането. Те добавят, че пакетът от 50 времеви билета, предлагани за 45 лв., е значително по-неизгоден за работещите, които пътуват само по една линия, без да сменят автобус, от абонаметната карта за 42.50 лв. за една линия без преференции.

Гражданите настояват да се въведе „Абонаментна карта за една линия на електронен носител“ за един пътник без ограничение в рамките на маршрута и срока на валидност, който се регистрира чрез валидатор на цената на сегашните абонаментни карти на хартиен носител за една линия. Те искат до въвеждането на абонаментните електронни карти да продължат да се продават хартиените им еквиваленти.

Припомняме, че от 10 октомври общинският превозвач спря издаването на карти от хартия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама