Съюзът на арменците в Европа избра Пловдив за първия си благотворителен бал у нас

08:08, 23 окт 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двукратният олимпийски, петкратният световен шампион Армен Назарян, който в момента е старши треньор на българския национален отбор по класическа борба ще бъде гост на първия благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа, чийто председател Артур Хованисян е пловдивчанин. За място на бляскавото събитие домакините са избрали Града на тепетата. То ще се проведе на днес от 20 ч. в зала „Бендида“ на „Гранд хотел Пловдив“.

По време на бала ще бъдат наградени хората, които имат принос за развитието и запазването на културата, езика и националната идентичност на арменците по света, съобщи главният организатор на бала Рубен Вартанян от Пловдив.

Гости на вечерта са посланикът на Република Армения  у нас Н. Пр. Армен Саргсян, почетният консул на арменците в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Негово Високопреосвещенство Исаак Похосян, Елизабет Вартанян, председател на Сдружението за култура и просвета „Ереван“ и почетен гражданин на Пловдив, както и председателите на шефските арменски организации от цяла Европа.

Сред поканените на партито са Карен Алекснанян, създателя на Двора на кирилицата в Плиска и  продуцентите Маги и Джуди Халваджиян. Чаровният Хайгашот Агасян ще зарадва присъстващите с рецитал от свои песни.

Очаква се на бала да пристигнат областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, здравният миниджър д-р Невен Енчев и други представители на бизнеса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама