Бургазлия подрежда „Късчета България“ в галерия „Георги Баев“

10:31, 23 окт 16 / Култура 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Късчета България" е името на втората самостоятелна изложба на художника Божидар Чантарски. Експозицията, събрала на едно място най-красивите забележителности от цялата страна, ще бъде официално открита на 24 октомври от 18.00 часа в галерия "Георги Баев" на бул. "Демокрация" 6, съобщиха от Общината.

Божидар Чантарски е роден в град Бургас на 23 март 1983 г. През 2005 г. завършва Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Катедра "Графика", в курса на проф. Мотко Бумов. Обект на творчеството на художника са основно Човекът, чието лице като платно отразява щрихите на живота; богатата природа на България като извор на нестихващо вдъхновение; битът на отрудения селянин, неговите радости и неволи; уникалната възрожденска архитектура.

От 2006 г. Чантарски участва активно в общи изложби. Носител е на наградите: "Пазител на традициите" през 2014 г. в категория "Изобразително изкуство", както и "Рицар на четката" през 2016 г. Негова картини са притежание на частни колекционери от България, Финландия, Америка, Япония, Русия, Германия и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама