Задържаха изпечени домови крадци в Стара Загора

10:45, 23 окт 16 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама крадци по домовете, вилняли из цялата страна, са задържани в Стара Загора, информираха от полицията.

Апашите са спипани при специализирана полицейска операция в петък, за залавяне на лица, извършители на взломни кражби от жилища на територията на Стара Загора. Непосредствено след извършване на кражба от частен дом на ул. „Кирил и Методий“ в  Стара Загора, в лек автомобил  "Рено Меган" са задържани криминално проявените: Н. К., на 48 г., от с. Българево, област Добрич и К. К., на 50 г., от Варна. При последвалите  личен обиск на лицата и претърсване на автомобила, са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика.

Установено е, че част от вещите са предмет на кражба от посочения адрес в Стара Загора, а друга част са предмет на извършени кражби на територията на Бургас на 19 и 20 октомври 2016 г.

В ОДМВР Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5 от Наказателния кодекс. Вчера Н .К. и К. К. са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на Районна прокуратура Стара Загора са задържани за срок от 72 часа.

Съвместно със служители на областните дирекции на МВР във Варна и Добрич са извършени претърсвания и изземвания в обитаваните от обвиняемите жилища, като са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход.

Работата по доказване на съпричастността на лицата към извършени кражби от жилища на територията на Стара Загора и в страна продължава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама