Тихо хоро като молитва за единение на нацията се игра в Бургас (видео)

13:15, 23 окт 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в Бургас се състоя така нареченото тихо хоро – танц без музикален съпровод. Инициативата се проведе на площад „Тройката“ малко след 11,00 часа днес. Идеята за мълчаливия танц е почерпена от филма „Време разделно“ по книгата на бургазлията Антон Дончев. Хорото е един вид като тиха молитва, призоваваща за единение на нацията в разделни времена, каквото е и днешното.

„В много градове в страната е обичайно на площадите хората да се хващат да играят хоро всяка неделя. Бургас не е един от тези градове и с това наше мероприятие искаме да дадем началото на една нова за града традиция”, заяви пред журналисти Христо Атанасов, председател на набралата популярност Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ).

Именно ОЗБГ бяха инициатор на събитието, чиято цел е да се повдигне българският дух и да се покаже, че българските традиции са живи и в Бургас.

Само около 20 души се събраха в уречения час, за да се хванат на хорото. Това накара странични наблюдатели да коментират, че очевидно патриотите в Бургас или не са толкова много, или ги мързи да се присъединят към инициативата в почивния неделен предобед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама