Младежите от боксов клуб "Дунав" - Русе завоюваха отличия на Държавния шампионат

16:07, 23 окт 16 / Спорт 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалата седмица състезателите на Спортен клуб по бокс „Дунав“ – Русе отново ни дадоха поводи за гордост, съобщават от спортния клуб. 

На провелия се в гр. Кърджали Държавен личен шампионат за юноши нашите състезатели Пламен Янков (кат. 50 кг.) и Кристиян Иванов (кат. 54 кг.) завоюваха отличия.

При 50-килограмовите, Пламен Янков премина през четвъртфиналите с нокаут срещу своя съперник от Ямбол. На полуфиналите той се е изправил срещу състезателя на ЦСКА Влъчков. Въпреки че Янков водеше мача, показа своето боксово майсторство и игра с лекота срещу съперника си, съдиите предпочетоха софиянеца и му присъдиха победата, Пламен трябваше да се задоволи с бронза.

В категория до 54 кг. Кристиян Иванов отново напомни за себе си, като четвъртфиналите прегази още в първия рунд своя съперник от Хасково. В полуфиналите Иванов продължи с впечатляващите си крошета и под ударите на тежката дясна ръкавица съперникът му Радослав Маринов от БФБ успя да издържи едва до началото на втория рунд, когато съдиите прекратиха срещата поради видимото превъзходство на състезателя на „Дунав“- Русе.

След срещата стана ясно, че Кристиян е получил контузия на палеца на атакуващата ръка и след преглед в болницата е получил лекарска забрана да участва на финала...Това означава, че състезателят трябваше да се задоволи със среброто, което също е един отличен резултат за изявения състезател. 

Равносметката за тази състезателна 2016  година при юношите на Спортен клуб по бокс „Дунав“ показва, че нашите момчета са във възход, развиват се успешно и на състезанията от боксовия календар се представят отлично. Със своята решителност, старателност и шампионски дух юношите ни Пламен Янков и Кристиян Иванов  доказаха за пореден път, че се  развиват в правилната посока и имат огромна преспектива за развитие в големия бокс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама