Обновяват 22 жилищни сгради в Попово

07:45, 25 окт 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов договор за енергийна ефективност на 8 жилищни сгради подписа Община Попово. Местната власт ще получи 2.5 милиона лева като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, по приоритетната ос за подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони. Обект на дейностите по проекта са жилищни сгради с адрес с обща разгъната площ 12 856.54 кв. м.

"С осъществяване на проектните дейности за енергийна ефективност ще се допринесе пряко за намаляване на крайното потребление на енергия, както и на емисиите на парникови газове в жилищните сгради", категорични са от общинската администрация. От там припомниха, че по-рано през този месец беше договорено да се подобри енергийната ефективност на 3 обществени и 14 жилищни сгради в Попово.

С 850 хиляди лева за 22 месеца трябва да бъдат обновени музикалната школа към Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий”, административна сграда на Министерство на земеделието и храните, където се помещават „Общинска служба по земеделие и офиса на Областна дирекция по безопасност на храните, както и сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. 

За 14 жилищни сгради ще бъдат отпуснати 3,5 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама