Изграждат нов закрит пазар в Завет

07:51, 25 окт 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов закрит пазар ще бъде изграден в Завет. Средствата за изграждането му са отпуснати с правителствено постановление. Общината вече е обявила процедурата за избор на изпълнител за строително-монтажните работи, като оферти за участие ще се приемат до 17 ноември. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 333 333 лв. без ДДС или 400 000 лв. с ДДС.

Модерната база за осъществяване на търговия на различни видове стоки и селскостопанска продукция ще се намира в централната част на града. Съгласно разработения проект се предвижда да се изградят навес с пазарни маси, с размери 21.25 м/13.25 м и сграда за магазини, с размери 21.25 м/6.25м. Предвидени са два входа за достъп до пазара – един в северозападната част за автомобили с бариера, като са предвидени и места за търговия на открито. Проектирани са и места за паркиране на автомобили. Предвижда се сградата с магазини да бъде масивна, като в нея ще се изградят общо три магазина – два големи и един малък.

Инвестирайки в създаването на привлекателна среда община Завет допринесе за подобряване начина на живот на населението си, чрез осигурявани на подходящи условия запредоставяне на услуги и даване на възможност за осъществяване на търговска дейност от местните производители на селскостопанска продукция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама