Продължава делото за влаковата катастрофа край Калояновец

08:56, 25 окт 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ заседание по делото за влаковата катастрофа край старозагорското село Калояновец, което започна отново, ще се проведе днес в Окръжен съд Стара Загора.

Обвиняем е помощник машинистът Христо Тиляшев. Той бе признат за виновен в това, че на 12.07.2014 г. в района западно от жп гара Калояновец, при управление на подвижен железопътен състав – бърз влак, като помощник машинист, нарушил правилата за движение, в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на Венко Тодоров  и телесни повреди на четири лица. Осъден бе на 8 години и шест месеца лишаване от свобода и забрана за работа като машинист за 11 години и половина. Освен това трябва да заплати имуществени вреди за над 1.4 млн. лв. на БДЖ и НКЖИ.

Заради допуснати процесуални нарушения на 5 май т.г. Пловдивският апелативен съд върна делото на Окръжен съд Стара Загора за ново разглеждане от друг съдебен състав и съобразяване с техните препоръки.

Христо  Тиляшев твърди, че е невинен и ще чака решението на съда. Според защиника му адвокат Хари Харамалбиев, има няколко главни свидетели, които трябва да разкрият истината по този процес.

На първото заседание съдия Христакиева прекрати производствата по исковете на БДЖ и НКЖИ за нанесени имуществени вреди, тъй като те не са предмет от престъплението за което са повдигнати обвинения срещу Тиляшев по наказателното производство и биха затруднили следствието.

Днес делото ще продължи с разпит на свидетели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама