Задържаха шефа на ИАРА в Бургас по разследване за злоупотреба с евросредства

10:54, 25 окт 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура (ИАРА) Янчо Янев и още двама души са задържани в срок от 24 часа по реда на Закона в МВР. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по Нова телевизия. Акцията е проведена от ДАНС и прокуратурата в сградата на ИАРА в Бургас.

По нейните думи, още един от задържаните е служител на Агенцията. За третия задържан тя не пожела да отговори дали е служител в ИАРА.

„Специализираното звено „Антикорупция” на Софийска градска прокуратура провежда разследване в София, Бургас и Ямбол, като са извършени на множество действия на претърсвания и изземвания на документация, която се намира в сградата и служебните помещения на ИАРА. Разследва се злоупотреба с евросредства, разследват се средства на изпълнителният директор и на други длъжностни лица”, обясни тя.

„В рамките на днешния ден прокурорите ще оценят събраните вчера доказателства и ще предприемат действия за привличане на наказателна отговорност на различни лица”, поясни Арнаудова.

По отношение на злоупотребата тя коментира, че става дума за получаване на субсидии от Европейския съюз, въз основа на данни, представляващи неверни сведения, заявени от търговски дружества.

„Въз основа на тези неверни сведения, което е ставало със знанието на изпълнителния директор, са били изплатени парични средства”, посочи Румяна Арнаудова като допълни, че в рамките на днешния ден ще бъдат повдигнати обвинения на различни лица и ще станат ясни конкретните лица и фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама