Шуменския университет е домакин на състезание по практическо програмиране

11:00, 25 окт 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хакатон- Състезание по практическо програмиране, ще се проведе на 29 и 30 октомври от 10 часа в Шуменския университет, съобщиха организаторите.

Събитието е част от инициативата CODE4TECH. Целта на състезанието е разработка на проект (прототип) за софтуерен продукт от екипи включващи между 2 и 4 човека в рамките на два дни. Финалът на CODE4SHUMEN е на 30 октомври, а участниците ще презентират своите проекти пред жури и ще демонстрират работещи функционалности на продуктите си.

Проектът, върху който ще работят екипите, трябва да се вписва в една от посочените области: - Образование - Свободно време - Забавление - Решение на проблем на град Шумен, област Шумен или България.

Организаторите на CODE4SHUMEN насърчават всички ученици, студенти и работещи да се включат в състезанията и демонстрират уменията си. Всички участници ще получат съдействие и индивидуално консултиране от менторите на състезанието. Това е отлична възможност за придобиване на увереност, запознаване с нови технологии и стимулиране на интереса към информационните технологии.

Генерален спонсор на състезанието е Община Шумен. За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Фондът с награди и стимули е на стойност над 1 500 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама