Пожари в две къщи гасиха огнеборци в Русенско

12:40, 25 окт 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два сигнала за запалени къщи вдигнаха на крак вчера огнеборците. Както вече ви информирахме първото произшествие възникна в с. Ряхово. Сигнал за него беше подаден в 08:02 часа.

До 11:30 часа четирима служители от РСПБЗН- Сливо поле с един автомобил и двама служители от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са гасили запалената къща. Горенето се е разпростряло в три от стаите на къщата, както и в хоризонталната таванска и покривна конструкция.

Изяснено е, че собственикът е предизвикал запалването като е използвал бензин за палене на печка на твърдо гориво, тип „чудо”, а близо до печката е имало оставен бензин в бутилка. Стопанинът е пострадал при опит да загаси пожара. Той е настанен в МБАЛ- Русе.

Според огнеборците причината за запалването е неправилното ползване на отоплителни уреди.

Друг пожар в къща е възникнал вчера следобед и в село Долна Студена. За времето от 14:30 часа до 17:00 часа четирима служители от РСПБЗН- Бяла с два автомобила са гасили запалването, възникнало в къщата.

При пристигане на място огнеборците установяват, че пламъците са обхванали работилница и три от стаите в къщата, а също таванска и покривна конструкция на къщата. Причината за пожара в този случай се е оказала късо съединение.

От началото месец октомври са възникнали 14 пожара на територията на област Русе, заради неправилна експлоатация на отоплителни уреди на твърдо гориво и пренебрегване на основните правила за пожарна безопасност.

Съществени причини за повишения брой на битовите пожари, както и на пострадали и загинали хора са проявена небрежност при подготовката за отоплителния сезон, неправилното ползване на отоплителни уреди и небрежно поведение при боравене с открит огън.

Огнеборците припомнят основните правила за безопасност през есенно-зимния отоплителен сезон - http://www.ruse.mvr.bg/Prescentar/Novini/news161024.htm

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама