Нови такси за гробни места определиха в Добрич

12:56, 25 окт 16 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови такси за гробни места в Добрич приеха на заседанието си днес общинските съветници. Те са съобразени с препоръки от Одитен доклад, става ясно от предложението на директора на „Обреден дом” Светлин Георгиев.

Така вече за ползване на гробни места над 8 години се заплащат еднократно такси, като за 15 години таксата е 25 лв., за вечни времена е 130 лв., за семейни гробни места – 250 лв.

За придадени по регулация маломерни гробни места – съответната част от таксата, определена за гробното място. Таксата за урнов гроб се заплащат таксите, намалени с 50 на сто.

Новите такси са заложени в промени на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич.

Регионалният исторически музей в Добрич през миналата година получи регистрация в Националната агенция за ISBN, с права и задължения на издател. На основание Правилника за устройство и дейността на РИМ -Добрич изданията са част от основната му дейност. Това включва и научноизследователската работа, провеждането на научни прояви и конференции. Резултатите от тези прояви се събират в сборници с доклади на участниците, които се отпечатват в определен тираж. Регионален исторически музей - Добрич предоставя на посетителите специализирана литература и услуги.С нея бяха направени промени на таксите на Регионална библиотека „Дора Габе“, Регионален исторически музей и Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“. Разширяването на целевите групи ползватели на библиотечни услуги и увеличавaнето на видовете услуги са сред приоритетите на библиотеката. Ръководството й е предложило увеличаване броя на специализираните услуги на библиотеката, за които се определя такса. Предложените размери на такси и цени на услугите са определени на база на калкулирани разходи. Интересът и търсенето на услуга за превоз на растителни отпадъци от граждани на Община Добрич е наложило предложението към съществуващите утвърдени цени за услуги да бъде добавена услугата ”Превоз на растителни отпадъци, акумулирани от дейността на ОБП „Устойчиви дейности и проекти”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама