Прокуратурата обвини съда в „прекален формализъм“ заради делото с атентата срещу Алексей Петров

13:30, 25 окт 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове, след като стана ясно, че съдът прекратява делото срещу Роман Логвиненко, сочен за организатор и поръчител на неуспешния атентат срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, прокуратурата внесе искане в Апелативния съд за отмяна на това решение.

Според държавното обвинение, упрекът, че „липсват фактически твърдения за осъществени срещи и контакти /време и място на извършване/, на които Логвиненко  психически да е мотивирал останалите лица да извършат престъплението“ е “прекален формализъм“.

Обвинението обяснява, че физическите извършители Темпински, Чорни и Балков са с неустановено местонахождение, а обвиняемия Логвиненко не е дал обяснения. Софийска градска прокуратура обяснява, че поради тези причини е невъзможно да изпълни препоръките на съдията.

Прокуратурата смята, че има „вътрешна противоречивост“ в мотивите на съда и поради това протестира решението за прекратяване на делото.

„Не са допуснати съществени процесуални нарушения, които могат да доведат до нарушаване на правото на подсъдимия да разбере в какво е обвинен и да узнае обвинението в неговата цялост“, заявява в протеста градската прокуратура. Според обвинението, в обвинителния акт се съдържат всичко необходимо по закон, за да се даде старт на делото.

Софийска градска прокуратура отбелязват още, че документът, с който се атакува акта на прокуратурата няма подпис със син мастилен печат, поради това „остава неясно дали атакуваният съдебен акт изхожда от съдия - докладчик или от друго лице, различно от председателя на 15-ти състав при СГС-НО“, се посочва в протеста на СГП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама