"Спаси София": Ремонтът на ул. "Козлодуй" е поредният некачествен (снимки)

14:17, 25 окт 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната улица „Козлодуй“ вече е отворена за движение след направен основен ремонт за 2,5 млн. лева. Изпълнението, което е с общински пари, за пореден път показва некачествена работа, алармират от неправителствената организация „Спаси София“.



Трамвайното трасе е ремонтирано по остаряла технология, като шумо- и виброизолацията на места са недостатъчни или изцяло липсват, отбелязват от организацията.



„Спаси София“ разпространи и снимки, които показват неравни тротоари, криви шахти и бордюрите, нов асфалт, свършващ в нищото. Това затруднява пешеходците, хората с увреждания и майките с детски колички.



Според гражданската организация ремонтът на ул. „Козлодуй“ е поредното доказателство за безотговорността и липсата на управленски капацитет в Столичната община.



Те призовават да бъде наложена максимална глоба на фирмата изпълнител „ПСТ Груп“ и да бъдат цялостно реконструирани проблемните участъци.



„Г-жо Йорданка Фандъкова, докога Вие и останалите отговорни лица в Столичната община ще сте безсилни пред кражбите на нашите данъци (този път “само” 2,5 милиона лева)? На още колко подобни случаи на явно пилеене на обществени пари трябва да станем свидетели, за да се вземат най-накрая решителни мерки? Каква е целта на Вашите “проверки” по ремонтиращите се обекти, ако въпреки тях не можете да гарантирате, че те ще отговарят на поне минимални стандарти за качество и естетика?“, питат от „Спаси София“.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама