КЗД ще разгледа казуси със затворник без радиатор и безработна жена

15:33, 25 окт 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На редоново си заседание в сряда Комисията за защита от дирскриминацията (КЗД) ще разгледа преписка образувана по жалба на Е.И. от София срещу Дирекция „Бюро по труда” – Люлин, София.

По думите на жалбоподателката, тя е започнала работа като трудов медиатор посредник в Дирекция „Бюро по труда” – Люлин, по проект с продължителност година. Към края на проекта Министерството на труда и социалната политика решава договорите на медиаторите по този проект да бъдат удължени с още няколко месеца. Това донесло временно успокоение за жалбоподателката, която е дълготрайно безработна, човек увреждане, висшист, над 55 г. и по нейни думи е в най-уязвимите групи на пазара на труда.

Нейният договор обаче бил прекратен, като тя съзира субективно отношение към себе си от страна на ръководството. Остава си вкъщи, с 200 лв., „без печка (със стар котлон), телевизор и пералня”, със спрян хладилник и „със старо вефче, стопирало на една станция”.  

В петък комисията пък ще се занимае с казуса на затворника Х.А. Той твърди, че при изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ е бил настанен в килия, която не  била оборудвана с отоплително тяло – радиатор. 

Като сравнение е посочено, че за същия период в помещенията, обитавани от лишените от свобода в затвора в София, са били налични такива отоплителни тела. Според жалбоподателят, при съпоставяне на двете фактически положения се установява, че е на лице различно третиране за посочения период, на основание личното му положение като лишен от свобода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама