Общинският съвет не прие декларация против изграждането на бежански центрове в община Разград

07:08, 26 окт 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съветници в Разград отхвърлиха предложената от Иво Димитров от Реформаторския блок декларация против изграждането на бежански центрове на територията на общината. В нея бе посочено, че Общинският съвет категорично се противопоставя срещу намеренията за изграждане на бежански центрове от отворен и/или затворен тип и че няма да дадемандат на кметската администрация да води каквито и да е разговори и да поема ангажименти за изграждане на подобни общежития.

Предложението предизвика разгорещен дебат в залата. Общинският съветник от ГЕРБ Радиана Димитрова предложи приемането на декларацията да се отложи за следващото заседание, за да може да се обмисли по-обстойно, но то бе отхвърлено от общинските съветници.

За да може да получи право на изказване председателят на Общинския съвет Надежда Радославова отстъпи временно поста си на общинския съветник Калоян Монев. В изказването си тя посочи, че не би подкрепила декларацията поради причината, че тя вменява неистини. Радославова подчерта, че никой никога, включително и от общинската администрация не е заявявал в публичното пространство, че на територията на общината ще има бежански центрове. Според нея на някого му се иска и му е изключително удобно да вкарва в съзнанието на хората притеснения, за които няма никаква почва на този етап и в този момент. Кметът на общината д-р Валентин Василев също бе на мнение, че няма такива предложения и е заявил това още на предишната сесия.

Представителите на БСП заявиха, че приемането на подобна декларация е наложително, заради постановлението на Министерския съвет за разкриване на нови центрове в страната. От ДПС бяха категорични, че няма да подкрепят нито сега, нито на следваща сесия подобно предложение, тъй като то не стои на вниманието на съветниците.

След дълги дебати в подкрепа на декларацията гласуваха девет общински съветника, осем бяха против и 11 се въздържаха.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама